Origin: Kilkis

INGREDIENTS

Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το νερό, το αυγό και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη χωρίς να κολλάει στα δάχτυλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μία πετσέτα για μισή ώρα. Τη χωρίζουμε σε μπαλάκια, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλα. Κατόπιν κόβουμε κάθε φύλλο σε μικρά τετραγωνάκια διάστασης 4x4 εκατοστά. Βάζουμε στο κέντρο κάθε τετράγωνης ζύμης από μια κουταλιά του γλυκού μυζήθρα και τη διπλώνουμε με τα δάχτυλα στα δύο ώστε να καλυφθεί η γέμιση. Πατάμε λίγο με το πιρούνι τις άκρες για να κολλήσουν καλά και να μη χυθεί η γέμιση κατά το βράσιμο. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και προσθέτουμε μια κουταλιά αλάτι και μια κουταλιά αγελαδινό βούτυρο. Ρίχνουμε τα βαρένικα μέσα στο βραστό νερό και τα βράζουμε για 7 με 10 λεπτά. Όταν ανέβουν στην επιφάνεια τα πιάνουμε και τα στραγγίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιάτα. Τα ραντίζουμε με λιωμένο αγελαδινό βούτυρο και γιαούρτι.

PREPARATION

This site uses cookies to distinguish visitors. To accept the use of cookies, please select