Άγρια χόρτα με Αρνί Αρναίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κιλό αρνί
1500 γρμ. από διάφορα άγρια χόρτα ραδίκια – ζοχοί – παπαρούνες – βρούβες
2 ξερά κρεμμύδια
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
2 αυγά
Χυμός ενός λεμονιού
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Καθαρίζετε τα χόρτα και τα ξεπλένετε με 2-3 νερά για να φύγουν τα χώματα.
- Κόβετε το αρνί σε μερίδες, το πλένετε και το στραγγίζετε.
- Ψιλοκόβετε τα ξερά κρεμμύδια και τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα το κρέας και το σοτάρετε και αυτό για λίγα λεπτά, ρίχνετε νερό ίσα πού να σκεπάσει το κρεας και χαμηλώνετε τη φωτιά για μισή ώρα, κατοπιν προσθέτετε τα χόρτα και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν, τα αποσύρετε από την φωτιά.
- Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τα αυγά και τα χτυπάτε πρόσθετε τους κρόκους και το χυμό λεμονιού χτυπώντας συνέχεια, βγάζετε λίγο ζουμάκι από το φαγητό και το ενώνετε με το αυγολέμονο, το περιχύνετε στο φαγητό και από τα χερούλια της κατσαρόλας αναταράσσετε το φαγητό να πάει παντού το αυγολέμονο.