Χαψοπίλαβον (Ποντιακή συνταγή)

Χαψοπίλαβον (Ποντιακή συνταγή)
Προέλευση: Κιλκίς

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι ή πλιγούρι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό χαψία (γαύροι) φρέσκα
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα χαψία. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι και μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε το ρύζι ή το πλιγούρι, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να βράσει. Όταν μισοβράσει το ρύζι, προσθέτουμε τα χαψία και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να απορροφιθούν όλα τα υγρά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε