Χταπόδι με ελιές Νέων Μουδανιών
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 μεγάλο χταπόδι
4 πατάτες
200 γρμ. πράσινες ελιές Χαλκιδικής
2 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)
4-5 σταγόνες ξύδι
2-3 ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1 ποτήρι αλεύρι
Λίγο νερό
1 πήλινο σκεύος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Καθαρίζετε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετείτε σε πήλινο σκεύος.
- Κατόπιν τοποθετείτε το χταπόδι, τις ελιές και ραντίζετε με το λάδι, το ξύδι, προσθέτοντας το μοσχοκάρφια μαζί με το κόκκινο πιπέρι.
- Κάνετε ζυμάρι με το αλεύρι και το απλώνετε πάνω από τα υλικά, στο πήλινο προσέχοντας να μην έχει κενό.
- Το ψήνεται στους 180ο βαθμούς για 1 ½ ώρα