Χταπόδι με ελιές Νέων Μουδανιών

Χταπόδι με ελιές Νέων Μουδανιών
Άτομα: 6
Προέλευση: Χαλκιδική

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 μεγάλο χταπόδι

4 πατάτες

200 γρμ. πράσινες ελιές Χαλκιδικής

2 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)

4-5 σταγόνες ξύδι

2-3 ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι

1 ποτήρι αλεύρι

Λίγο νερό

1 πήλινο σκεύος

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετείτε σε πήλινο σκεύος.
  2. Κατόπιν τοποθετείτε το χταπόδι, τις ελιές και ραντίζετε με το λάδι, το ξύδι, προσθέτοντας το μοσχοκάρφια μαζί με το κόκκινο πιπέρι.
  3. Κάνετε ζυμάρι με το αλεύρι και το απλώνετε πάνω από τα υλικά, στο πήλινο προσέχοντας να μην έχει κενό.
  4. Το ψήνεται στους 180ο βαθμούς για 1 ½ ώρα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε