Γαλίπες οι Κολιφάδες
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1/2 κιλό μαζεμένους κολιφάδες
Αλεύρι
Μαϊντανό
Λίγο αλάτι
1 ασπράδι αυγού
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Μαζεύετε με ένα πιρούνι τις ανεμώνες χωρίς να έρθουν σε επαφή με γυμνά χέρια.
- Τις τοποθετείτε σε ένα σκεύος με κρύο νερό για μια μέρα και το αλλάζετε πάντα με κρύο νερό για να καθαρίσουν από την άμμο.
- Μέσα σε ένα σκεύος με λίγο νερό, βάζετε τις ανεμώνες για 5 λεπτά και τις ζεματάτε, τις λιώνετε με το πιρούνι, προσθέτετε το αυγό, το αλεύρι, τον μαϊντανό η άνηθο, τους κάνετε ένα χυλό τον όποιο ρίχνετε με το κουτάλι στο τηγάνι με το καυτό λάδι.