Γαλίπες οι Κολιφάδες

Γαλίπες οι Κολιφάδες
Άτομα: 4
Προέλευση: Χαλκιδική

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 κιλό μαζεμένους κολιφάδες

Αλεύρι

Μαϊντανό

Λίγο αλάτι

1 ασπράδι αυγού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Μαζεύετε με ένα πιρούνι τις ανεμώνες χωρίς να έρθουν σε επαφή με γυμνά χέρια.
  2. Τις τοποθετείτε σε ένα σκεύος με κρύο νερό για μια μέρα και το αλλάζετε πάντα με κρύο νερό για να καθαρίσουν από την άμμο.
  3. Μέσα σε ένα σκεύος με λίγο νερό, βάζετε τις ανεμώνες για 5 λεπτά και τις ζεματάτε, τις λιώνετε με το πιρούνι, προσθέτετε το αυγό, το αλεύρι, τον μαϊντανό η άνηθο, τους κάνετε ένα χυλό τον όποιο ρίχνετε με το κουτάλι στο τηγάνι με το καυτό λάδι.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε