Γλυκό καΐσι (βερύκοκο) Πορταριάς

Γλυκό καΐσι (βερύκοκο) Πορταριάς
Προέλευση:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

25 καϊσιά Πορταριάς

1 κιλό ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

1 βανίλια

Χυμός ενός λεμονιού

 3 κουταλιές ασβέστη

1 κουταλιά ξινό (λεμον τουζου)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Χρειάζεστε άγουρα σφικτά βερίκοκα, καθαρίζετε τη φλούδα και τα κουκούτσια.
  2. Διαλύετε τον άσβεστη μέσα σε νερό και τοποθετείτε τα καϊσιά για δυο ώρες.
  3. Κατόπιν τα ξεπλένετε 3-4 νερά τα στεγνώνετε σε μια πετσέτα.
  4. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, και μετά από 10 λεπτά ρίχνετε και τα καίσια, αφαιρείτε τον αφρό, κουνάτε τα καίσια από το χερούλι της κατσαρόλας και το σβήνετε.
  5. Την άλλη μέρα δένετε καλά το σιρόπι να κρατεί σαν δάκρυ στο κουτάλι.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε