Καραμελωμένο φύλλο κρούστας με κρέμα πατισερί και κύβους κομπόστας

Καραμελωμένο φύλλο κρούστας με  κρέμα πατισερί και κύβους κομπόστας
Προέλευση: Ημαθία

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 500γρ φύλλο κρούστας
  • 200γρ ζάχαρη
  • 150γρ βούτυρο 82%
  • 2 στικ βανίλιας

 

Για την κρέμα πατιρεσί

  • 1150 ml γάλα 3,5%
  • 10 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1 στικ βανίλιας
  • 100γρ βούτυρο 82%
  • 2 αυγά

 

Για το στήσιμο

  • Κύβοι από κομπόστα ροδακίνου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Για το γλυκό μας θα χρειαστούμε 500γρ φύλλο κρούστας, 200γρ ζάχαρη, 150γρ βούτυρο 82% και 2 στικ βανίλιας.

 Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ελαφρά το κάθε φύλλο και ρίχνουμε πάνω ζάχαρη. Σουρώνουμε και τοποθετούμε σε ταψί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185ο για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

Κάνουμε μια κρέμα πατισερί με 1150 ml γάλα 3,5%, 10 κουτ. σούπας κορν φλάουρ, 200 γρ ζάχαρη, 1 στικ βανίλιας, 100γρ βούτυρο 82% και 2 αυγά.

Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βράζουμε το γάλα. Όταν αυτό φτάσει σε θερμοκρασία που να την αντέχει το δάκτυλό μας περίπου 75 βαθμούς, αφαιρούμε 150 γρ σε ένα μπολ και διαλύουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το στικ βανίλιας. Προσθέτουμε το μίγμα στο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα .

Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς να απορροφηθούν από την κρέμα.

Αφήνουμε να κρυώσει σκεπάζοντάς την με μεμβράνη φαγητού, που να εφάπτεται επάνω της. Όταν κρυώσει την αφρατεύουμε με κρέμα γάλακτος 3/1.

Στήνουμε το γλυκό μας βάζοντας στο σκεύος μας μια στρώση κρέμα, από πάνω τριμμένο καραμελωμένο φύλλο, άλλη μια στρώση κρέμα, λίγο ακόμη φύλλο και κύβους από κομπόστα ροδακίνου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε