Κεφτεδάκια πολίτικα από μαύρο χοίρο

Κεφτεδάκια πολίτικα από μαύρο χοίρο
Άτομα: 2
Προέλευση: Χαλκιδική

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 κιλό κιμάς μαύρου χοίρου

1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

200gr πλιγούρι

1 ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδου

Λίγο φρέσκο δυόσμο

2 αβγά

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι πιπέρι

1/2 κουταλάκι κύμινο

 

Για το τηγάνισμα

150γρ αλεύρι

500γρ ελαιόλαδο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Βάζετε το πλιγούρι σε 400ml καυτό νερό και το μουλιάζετε για 15'. Αν δεν έχει απορροφήσει όλο το νερό το στραγγίζετε μόλις περάσουν τα 15'.
  2. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο σκεύος και τα ζυμώνετε για αρκετή ώρα.
  3. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 15' να σφίξει ελαφρώς και πλάθετε ισομερή κεφτεδάκια.
  4. Τα αλευρώνετε, τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

** Για το γαρνίρισμα μπορούμε επίσης να έχουμε γιαούρτι στραγγιστό με λίγο δυόσμο, τοματίνια και μερικές φρεσκοψημένες ατομικές πιτούλες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε