Κεφτεδάκια πολίτικα από μαύρο χοίρο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1/2 κιλό κιμάς μαύρου χοίρου
1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
200gr πλιγούρι
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
Λίγο φρέσκο δυόσμο
2 αβγά
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/2 κουταλάκι κύμινο
Για το τηγάνισμα
150γρ αλεύρι
500γρ ελαιόλαδο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Βάζετε το πλιγούρι σε 400ml καυτό νερό και το μουλιάζετε για 15'. Αν δεν έχει απορροφήσει όλο το νερό το στραγγίζετε μόλις περάσουν τα 15'.
- Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο σκεύος και τα ζυμώνετε για αρκετή ώρα.
- Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 15' να σφίξει ελαφρώς και πλάθετε ισομερή κεφτεδάκια.
- Τα αλευρώνετε, τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
** Για το γαρνίρισμα μπορούμε επίσης να έχουμε γιαούρτι στραγγιστό με λίγο δυόσμο, τοματίνια και μερικές φρεσκοψημένες ατομικές πιτούλες.