Κλικούδια (παραδοσιακά κλικιά) Πολυγύρου

Κλικούδια (παραδοσιακά κλικιά) Πολυγύρου
Άτομα: 8
Προέλευση: Χαλκιδική

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτάλια ελαιόλαδο

1 κουτάλι ζάχαρη

1 κουτάλι μπέικιν

1 πρέζα αλάτι

Χλιαρό νερό όσο πάρει

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Σε μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σταδιακά προσθέτουμε το νερό, ώστε να γίνει μια ζύμη ούτε πολύ μαλακή, ούτε πολύ σκληρή. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
  2. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από καρύδι και πλάθουμε κορδονάκια, τα οποία ενώνουμε σε κύκλο.
  3. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε μπόλικο λάδι (κατά προτίμηση ελαιόλαδο) και το αφήνουμε να κάψει καλά. Τηγανίζουμε τα κλικούδια μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  4. Τα σερβίρουμε ζεστά σκέτα, με μέλι, τριμμένο τυρί, μαρμελάδα, ζάχαρη, ή ό,τι μας αρέσει.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε