Κοτόπουλο με κρουμμίδια Γαλατιστών
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κοτόπουλο χωριάτικο
1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 σπυριά από μπαχάρι
Μαύρο πιπέρι σε κόκκους
2 ξυλαράκια κανέλλας
2 ντομάτες σε κομματάκια χωρίς τα σπόρια
Αλάτι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρές μερίδες, το σοτάρετε στο λάδι για αρκετή ώρα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει η πέτσα του, προσθέτετε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, το αλάτι και τα ανακατεύετε για λίγο, τα αποσύρετε από τη φωτιά.
- Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ζεματάτε σε ζεστό νερό για 7 λεπτά, τα στραγγίζετε, τοποθετείτε σε ένα ταψί τα κρεμμύδια και ρίχνετε από πάνω το σάλτσα και τις μερίδες από το κοτόπουλο, κατόπιν το ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα. 10 λεπτά πριν το βγάλετε θα ρίξετε το ποτήρι με το κρασί.