Κοτόπουλο με σταφύλι Πολυγύρου
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Κοτόπουλο στήθος 250 γρ
10 ρόγες σταφύλι άσπρο
1 κρεμμύδι μέτριο
2 φύλλα δάφνη
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
100ml Μπίρα Valtinger με μέλι
1 κ. γ. μπαλσάμικο σάλτσα
Ζωμό κοτόπουλου
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια ζουλιέν. Το σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες.
- Γυρίζουμε ώστε να σωταριστούν όλα καλά και λίγο πριν τελειώσουμε το σωτάρισμα ρίχνουμε το σταφύλι.
- Στη συνέχεια σβήνουμε με την μπίρα.
- Προσθέτουμε τη δάφνη, την σάλτσα σόγιας και το αφήνουμε ανακατεύοντας που και που να πιει το ζουμί του.
- Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να γλασαριστεί και να καραμελώσει το κρεμμύδι.