Λουβίδια με χοιρινό κρέας Νεοχωρίου
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 μπουρλιά λουβίδια (1 κιλό)
1 κιλό χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο με το λίπος του, από τα πλευρά του ζώου
2 ξερά κρεμμύδια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές κόκκινο πιπέρι
3 κουταλιές σούπα σάλτσα ντομάτας
1 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Μουλιάζετε τα λουβίδια από το προηγούμενο βράδυ σε ζεστό νερό για να μαλακώσει ο φλοιός.
- Το πρωί τα βράζετε για λίγο και πετάτε το νερό, τα στραγγίζετε.
- Μέσα σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρέας μέχρι να πιάσει κρούστα.
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε και αυτά μαζί, προσθέτετε τα λουβίδια, τα σκεπάζετε με νερό, ρίχνετε το κόκκινο πιπέρι και τη σάλτσα ντομάτας και τα αφήνετε να βράσουν μαζί για 1 ώρα και ένα τέταρτο σε μέτρια φωτιά, λίγο πριν τα αποσύρετε πασπαλίζετε με τι ρίγανη.