Μέλωνες παστοί

Μέλωνες παστοί
Προέλευση: Χαλκιδική

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Φρέσκοι μέλωνες

Χοντρό θαλασσινό αλάτι

Ένα καινούργιο τενεκεδάκι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Πιέζετε με το χέρι σας το κεφάλι από το κάθε μέλωνα για να αδειάσει και να γίνει επίπεδο.
  2. Κατόπιν τους αραδιάζετε στη σειρά όρθιους για να στραγγίξουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν για 3 μία μέρες (στη σκιά). Κατόπιν κάνετε ένα στρώμα από χοντρό αλάτι στο πάτο του τενεκέ και τοποθετείτε δίπλα τους μέλουνες εναλλάξ χοντρό αλάτι και μέλουνες, κάθε φορά που βάζετε τα ψάρια πρέπει να έχουν διαφορετική κατεύθυνση.
  3. Στο τέλος βάζετε ένα βάρος για να συγκρατεί τα ψάρια μέσα στο αλάτι.
  4. Σε 25 μέρες είναι έτοιμοι να καταναλωθούν.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε