Πασχαλιάτικο αρνί Αφύτου

Πασχαλιάτικο αρνί Αφύτου
Άτομα: 6
Προέλευση: Χαλκιδική

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Κρέας αρνί (κατσίκι)  διάφορα κομμάτια κρέατος

Κρεμμύδι 2 μέτρια ξερά

Σκόρδο 2 σκελίδες

Δαμάσκηνα γλυκόξινα απύρηνα 10 τμχ

Ρύζι parboiled 4 κούπες

1 ματσάκι άνηθο

4 ματσάκια κρεμμύδι φρέσκο

Δυόσμο ελάχιστο – 3 κορυφούλες δυόσμο

Λευκό Κρασί 1 ποτήρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Σοτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και το αφαιρούμε από τη φωτιά.
  2. Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε ξανά το κρέας και σβήνουμε με κρασί.
  3. Αφήνουμε να βράσει σε κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα.
  4. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το κρέας σε ταψί, προσθέτουμε το ρύζι και τα μυρωδικά της επιλογής μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30-35 λεπτά, συμπληρώνοντας κατά το ψήσιμο με ζωμό κρέατος ή λαχανικών για να διατηρηθεί ζουμερό
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε