Πασχαλιάτικο αρνί Αφύτου
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Κρέας αρνί (κατσίκι) διάφορα κομμάτια κρέατος
Κρεμμύδι 2 μέτρια ξερά
Σκόρδο 2 σκελίδες
Δαμάσκηνα γλυκόξινα απύρηνα 10 τμχ
Ρύζι parboiled 4 κούπες
1 ματσάκι άνηθο
4 ματσάκια κρεμμύδι φρέσκο
Δυόσμο ελάχιστο – 3 κορυφούλες δυόσμο
Λευκό Κρασί 1 ποτήρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Σοτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και το αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε ξανά το κρέας και σβήνουμε με κρασί.
- Αφήνουμε να βράσει σε κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα.
- Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το κρέας σε ταψί, προσθέτουμε το ρύζι και τα μυρωδικά της επιλογής μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30-35 λεπτά, συμπληρώνοντας κατά το ψήσιμο με ζωμό κρέατος ή λαχανικών για να διατηρηθεί ζουμερό