Πιροσκί με πατάτα - Ποντιακή συνταγή
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
- 2 κουταλάκια αλάτι
- ½ κουταλάκι ρίγανη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 4 φλιτζάνια αλεύρι
- 4-5 βρασμένες πατάτες ψιλοκομμένες
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4-5 κουταλάκια άνηθο
- Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Μέσα σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το αλεύρι και το 1 κουταλάκι αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό ζυμάρι. Το αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά για να φουσκώσει. Κατόπιν το χωρίζουμε σε μπαλάκια 100γρ. το καθένα και τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα σε λεπτά φύλλα βάζοντας λίγο λάδι στα δάχτυλά μας. Μέσα σε λίγο καλαμποκέλαιο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τον άνηθο. Κατόπιν προσθέτουμε 1 κουταλάκι αλάτι και τη ρίγανη. Τοποθετούμε σε κάθε φύλλο λίγη γέμιση και διπλώνουμε. Τηγανίζουμε τα πιροσκί σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τα πολλές φορές μέχρι να πάρουν χρυσοκαφέ χρώμα.