Πιταρούδια στο σάτσι, γεμισμένα με κρέμα Π.Ο.Π. Μπάτζιου
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τα πιταρούδια
- 500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 260 γρ. χλιαρό νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. τσίπουρο
- 1 κ.σ. αλάτι
- ½ κ.σ. ζάχαρη
Για τη γέμιση
- 300 γρ. μπάτζιο
- 3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 αυγό
Για το μαγείρεμα
- Λίγο βούτυρο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Για τα πιταρούδια ζυμώνουμε σε λεκάνη ή στο μίξερ 500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ, 260 γρ. χλιαρό νερό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. τσίπουρο, 1 κ.σ. αλάτι και ½ κ.σ. ζάχαρη. Στο μίξερ θέλουμε χαμηλή ταχύτητα και 6-8 λεπτά ζύμωμα ενώ στο χέρια μέχρι να πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια και στα τοιχώματα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1,5 ώρα. Χωρίζουμε σε μπαλάκια των 50 γρ, τα στρογγυλεύουμε με τη παλάμη μας και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση τρίβοντας σε ένα μπολ 300 γρ. μπάτζιο, 3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι και ένα αυγό. Τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Σε αλευρωμένο μπάγκο ανοίγουμε με τη χλαού τα μπαλάκια σε στρογγυλό λεπτό φύλλο. Βάζουμε στη μια πλευρά 2 πιρουνιές γέμιση και κλείνουμε σε ορθογώνιο μαντιλάκι. Βάζουμε στη φωτιά το σάτσι ή ανάβουμε το ηλεκτρικό στους 200 βαθμούς ή εναλλακτικά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Ψήνουμε τα πιταρούδια και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν γυρνώντας τα συνεχώς. Όταν τα βγάλουμε, τα αλείφουμε με ένα πινέλο με ελάχιστο βούτυρο.