Ψάρι σε Αγιωρίτικο ταβά

Ψάρι σε Αγιωρίτικο ταβά
Άτομα: 4
Προέλευση: Χαλκιδική

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό ξερός μπακαλιάρος

250 γρμ. ελαιόλαδο

1 κιλό άσπρα ξερά κρεμμύδια

4-5 ξερά δαμάσκηνα

Μαύρο πιπέρι

Φέτες λεμονιού χωρίς τη φλούδα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Ξαρμυρίζετε από τη προηγούμενη μέρα τον μπακαλιάρο αλλάζοντας του, 6-8 φορές νερό.
  2. Τον κόβετε σε μερίδες και τον τοποθετείτε στο ταβά (πλατιά κοντή κατσαρόλα, βολική για γκάζι).
  3. Βράζετε ξεχωριστά τα κρεμμύδια με νερό που να τα σκεπάζει μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Τα στραγγίζετε και κρατάτε μόνο το ζουμί, τα κρεμμύδια τα πετάτε.
  5. Ρίχνετε το ζουμί μέσα στο μπακαλιάρο μαζί με το ελαιόλαδο.
  6. Βράζετε σε μέτρια φωτιά προσθέτετε και μαύρο πιπέρι σε κόκκους, τέλος όταν μείνει λίγο ζουμί, δυναμώνετε την φωτιά προσθέτετε τα δαμάσκηνα, τις φέτες λεμονιού και σβήνετε το φαγητό.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε