Ψάρι σε Αγιωρίτικο ταβά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κιλό ξερός μπακαλιάρος
250 γρμ. ελαιόλαδο
1 κιλό άσπρα ξερά κρεμμύδια
4-5 ξερά δαμάσκηνα
Μαύρο πιπέρι
Φέτες λεμονιού χωρίς τη φλούδα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Ξαρμυρίζετε από τη προηγούμενη μέρα τον μπακαλιάρο αλλάζοντας του, 6-8 φορές νερό.
- Τον κόβετε σε μερίδες και τον τοποθετείτε στο ταβά (πλατιά κοντή κατσαρόλα, βολική για γκάζι).
- Βράζετε ξεχωριστά τα κρεμμύδια με νερό που να τα σκεπάζει μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζετε και κρατάτε μόνο το ζουμί, τα κρεμμύδια τα πετάτε.
- Ρίχνετε το ζουμί μέσα στο μπακαλιάρο μαζί με το ελαιόλαδο.
- Βράζετε σε μέτρια φωτιά προσθέτετε και μαύρο πιπέρι σε κόκκους, τέλος όταν μείνει λίγο ζουμί, δυναμώνετε την φωτιά προσθέτετε τα δαμάσκηνα, τις φέτες λεμονιού και σβήνετε το φαγητό.