Ψαθούρι Ουρανούπολης

Ψαθούρι Ουρανούπολης
Άτομα: 4
Προέλευση: Χαλκιδική

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό κίτρινο αλεύρι

1/2 κιλό άσπρο αλεύρι

1 ποτήρι ζάχαρη

1/2 ποτήρι κονιάκ

3 ποτήρια ηλιέλαιο

1 κουταλάκι αλάτι

Κανέλα - γαρύφαλλο

1 ποτήρι καρύδια

1 μπέικιν πάουντερ

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1 κουταλιά σόδα

 

Σιρόπι

4 ποτήρια ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Λιώνετε τη σόδα μέσα στο κρασί, σε ένα μεγάλο ταψί.
  2. Βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε όλα μαζί, μέχρι να γίνει ένα παχύ στρώμα.
  3. Το στρώνετε με τα χέρια σας και το κόβεται κάθετα και οριζόντια.
  4. Σε κάθε ένα κομμάτι τοποθετείτε και ένα γαρίφαλο.
  5. Το ψήνετε στους 180ο για μια ώρα. Το αφήνετε να κρυώσει, βράζετε το σιρόπι για 7-10 λεπτά και το σιροπιάζετε με ζεστό σιρόπι.
  6. Τρώγετε την άλλη μέρα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε