Ψαθούρι Ουρανούπολης
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κιλό κίτρινο αλεύρι
1/2 κιλό άσπρο αλεύρι
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι κονιάκ
3 ποτήρια ηλιέλαιο
1 κουταλάκι αλάτι
Κανέλα - γαρύφαλλο
1 ποτήρι καρύδια
1 μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά σόδα
Σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Λιώνετε τη σόδα μέσα στο κρασί, σε ένα μεγάλο ταψί.
- Βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε όλα μαζί, μέχρι να γίνει ένα παχύ στρώμα.
- Το στρώνετε με τα χέρια σας και το κόβεται κάθετα και οριζόντια.
- Σε κάθε ένα κομμάτι τοποθετείτε και ένα γαρίφαλο.
- Το ψήνετε στους 180ο για μια ώρα. Το αφήνετε να κρυώσει, βράζετε το σιρόπι για 7-10 λεπτά και το σιροπιάζετε με ζεστό σιρόπι.
- Τρώγετε την άλλη μέρα