Ρετσέλι
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
3 κιλά μούστος από κρασί
1,5 κίτρινη κολοκύθα
1 κιλό ζάχαρη
2 κουταλιές άσβεστη
2 λίτρα νερό
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Καθαρίζετε την κολοκύθα από τα σπόρια, αφαιρείτε την φλούδα της και κόβετε μικρά κομματάκια την σάρκα της.
- Ρίχνετε μέσα στο νερό τον ασβέστη και τον διαλύετε, προσθέτετε και τα κομματάκια από την κολοκύθα, την αφήνετε για 2 ώρες.
- Κατόπιν τα πλένετε με πολλά νερά.
- Βράζετε το μούστο με την ζάχαρη, μετά από 10 λεπτά προσθέτετε και το κολοκύθι σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και να στέκεται σαν δάκρυ στο κουτάλι.