Ρετσέλι

Ρετσέλι
Άτομα: 12
Προέλευση: Χαλκιδική

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 κιλά μούστος από κρασί

1,5 κίτρινη κολοκύθα

1 κιλό ζάχαρη

2 κουταλιές άσβεστη

2 λίτρα νερό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Καθαρίζετε την κολοκύθα από τα σπόρια, αφαιρείτε την φλούδα της και κόβετε μικρά κομματάκια την σάρκα της.
  2. Ρίχνετε μέσα στο νερό τον ασβέστη και τον διαλύετε, προσθέτετε και τα κομματάκια από την κολοκύθα, την αφήνετε για 2 ώρες.
  3. Κατόπιν τα πλένετε με πολλά νερά.
  4. Βράζετε το μούστο με την ζάχαρη, μετά από 10 λεπτά προσθέτετε και το κολοκύθι σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και να στέκεται σαν δάκρυ στο κουτάλι.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε