Ρεβύθια με αρνί Φούρκας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κιλό κρέας χωρίς κόκαλα
500 γραμ. ρεβύθια
2 ξερά κρεμμύδια
1 ντομάτα
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι (κατά προτίμηση καυτερό)
1 κουταλιά μαύρο πιπέρι
5-6 κόκκους μπαχάρι
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Βάζετε τα ρεβύθια σε ζεστό νερό να τα σκεπάζει και τα μουλιάζετε από το προηγούμενο βράδυ.
- Την επόμενη τα ξεπλένετε και τα στραγγίζετε. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε για ¾.
- Στραγγίζετε και κρατάτε από το ζωμό τους 2 ποτήρια. Πλένετε το κρέας και το σοτάρετε μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 7-10 λεπτά.
- Ρίχνετε τα ρεβύθια, την ντομάτα ψιλοκομμένη, τον χυμό, το αλάτι, το κόκκινο και το μαύρο πιπέρι.
- Τα βράζετε για άλλα ¾ της ώρας μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν τα ρεβύθια.
- Τα πασπαλίζετε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.