Ρεβύθια με αρνί Φούρκας

Ρεβύθια με αρνί Φούρκας
Άτομα: 5
Προέλευση: Χαλκιδική

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό κρέας χωρίς κόκαλα

500 γραμ. ρεβύθια

2 ξερά κρεμμύδια

1 ντομάτα

1 ποτήρι χυμό ντομάτας

1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι (κατά προτίμηση καυτερό)

1 κουταλιά μαύρο πιπέρι

5-6 κόκκους μπαχάρι

1/2 κουταλάκι ρίγανη

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Βάζετε τα ρεβύθια σε ζεστό νερό να τα σκεπάζει και τα μουλιάζετε από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Την επόμενη τα ξεπλένετε και τα στραγγίζετε. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε για ¾.
  3. Στραγγίζετε και κρατάτε από το ζωμό τους 2 ποτήρια. Πλένετε το κρέας και το σοτάρετε μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 7-10 λεπτά.
  4. Ρίχνετε τα ρεβύθια, την ντομάτα ψιλοκομμένη, τον χυμό, το αλάτι, το κόκκινο και το μαύρο πιπέρι.
  5. Τα βράζετε για άλλα ¾ της ώρας μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν τα ρεβύθια.
  6. Τα πασπαλίζετε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε