Σαλάτα λάχανο, καρότο, πράσινο μήλο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 μικρό και σφιχτό λάχανο
- 2 μέτρια καρότα.
- 1 μεγάλο πράσινο μήλο
- Λεμόνι
- 1 κ.σ. σουσάμι
- ½ κ.σ. παπαρουνόσπορο
Για τη βινεγκρέτ
- ½ κ.γ μουστάρδα
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ μέλι
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κ.σ. ξύδι
- Μερικά φύλλα μαϊντανού
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μία γαβάθα ψιλοκόβουμε το ¼ από ένα μικρό και σφιχτό λάχανο. Στη συνέχεια τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη 2 μέτρια καρότα.
Πλένουμε πολύ καλά ένα μεγάλο πράσινο μήλο, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το κόβουμε σε φέτες και έπειτα σε μικρές λωρίδες. Το βάζουμε σε ένα μικρό μπολ, στύβουμε ένα ολόκληρο λεμόνι και ανακατεύουμε να πάει παντού για να μην μαυρίσει.
Σε τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά καβουρδίζουμε για 3-5 λεπτά, 1 κ.σ. σουσάμι μέχρι να ξανθίσει καλά. Προσοχή δεν το θέλουμε να γίνει καφέ. Το αποσύρουμε και προσθέτουμε ½ κ.σ. παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για τη βινεγκρέτ, σε ένα πολυκόφτη βάζουμε ½ κ.γ μουστάρδα,6 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ μέλι, χυμό από μισό λεμόνι, 1 κ.σ. ξύδι, μερικά φύλλα μαϊντανού, αλάτι και πιπέρι στα γούστα μας και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα παχύρευστο μίγμα.
Επιστρέφουμε στη γαβάθα που έχουμε το λάχανο και το καρότο, προσθέτουμε το μήλο με το χυμό του, το καβουρδισμένο σουσάμι και τέλος τη βινεγκρέτ.
Ανακατεύουμε με δυο πιρούνια και σερβίρουμε.