Σαλάτα με Baby φυλλώματα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
100 γρ πλιγούρι σε
1 λίτρο νερό με
1 κύβος λαχανικών
50 γρ αμύγδαλα
30 γρ κάσιους
40 γρ αλατισμένα φιστίκια
Λίγη πάπρικα
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο με άρωμα ροδιού
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Για την αρωματική μας σαλάτα βράζουμε για 12-15 λεπτά 100 γρ πλιγούρι σε 1 λίτρο νερό με ένα κύβο λαχανικών. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να ξεραθεί από τα υγρά του. Στο μούλτι προσθέτουμε 50 γρ αμύγδαλα, 30 γρ κάσιους και 40 γρ αλατισμένα φιστίκια. Χοντροκόβουμε και τα τοποθετούμε σε τηγάνι, σωτάροντας ελαφρά χωρίς λάδι. Μόλις κρυώσουν προσθέτουμε το πλιγούρι, λίγη πάπρικα και ομογενοποιούμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τα baby φυλλώματα, περιχύνουμε με 2 κ.σ από το μίγμα μας και 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο με άρωμα ροδιού και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε. Το μίγμα από το πλιγούρι μπορεί να διατηρηθεί για 2 μήνες στην κατάψυξη, χρησιμοποιώντας το κατευθείαν στα φυλλώματα για μια δροσερή νότα στη σαλάτα μας.