Σαλιάκοι με κρουμίδια

Σαλιάκοι με κρουμίδια
Άτομα: 4
Προέλευση: Χαλκιδική

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

30-40 σαλιγκάρια

Ένα κιλό άσπρα ξερά κρεμμύδια

3 ντομάτες

Αλάτι

Κόκκινο πιπέρι

Δάφνη

Μαύρο πιπέρι σε σπόρους

Ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο

Νερό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Τοποθετείτε τα σαλιγκάρια σε ένα ταψάκι και τα πασπαλίζετε με αλεύρι για 2 ημέρες μέχρι για να καθαρίσουν.
  2. Κατόπιν τα πλένετε πολύ καλά με πολλά νερά.
  3. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και μόλις πάρει βράση το νερό το πετάτε, στραγγίζετε τα σαλιγκάρια, κόβετε κάθετα τα κρεμμύδια σε λωρίδες και τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο μαζί με τα σαλιγκάρια για 10 λεπτά.
  4. Προσθέτετε τις ντομάτες τριμμένες το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι, τη δάφνη, το μαύρο πιπέρι, ρίχνετε νερό ίσα να τα σκεπάσει και τα αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε