Σιρόν με πασκιτάν και σκόρδο - Ποντιακή Συνταγή

Σιρόν με πασκιτάν και σκόρδο - Ποντιακή Συνταγή
Προέλευση: Κιλκίς

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 500γρ σιρόν (ψημένο χειροποίητο τυλιχτό ζυμαρικό)
  • 250-300 ml νερό βραστό
  • 400γρ πασκιτάν (ποντιακό μαλακό, ανάλατο τυρί με υπόξινη γεύση και γλυκύτητα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 250 γρ βούτυρο ξυγαλί (βούτυρο που προέρχεται από την αφαίρεση του λιπαρού μέρους από την επεξεργασία του γιαουρτιού)
  • 8 γρ αλάτι
  • Πάπρικα (προαιρετικά)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σε ένα σκεύος βάζουμε τα σιρόν όρθια και τα περιχύνουνε με το καυτό νερό. Τα σκεπάζουμε για 2 λεπτά. Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε το πασκιτάν και το αραιώνουμε με λίγο νερό μέχρι να πάρει την μορφή σάλτσας. Αφού μουσκέψουνε τα σιρόν και είναι έτοιμα, σ’ ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλάτι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Σ΄ ένα πιάτο βάζουμε τα σιρόν, τον τσαχλαμά (πασκιτάν αραιωμένο), το βούτυρο από πάνω και είναι έτοιμο. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με πάπρικα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε