Σπιτικό γαλοτύρι

Σπιτικό γαλοτύρι
Προέλευση: Ημαθία

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 200 γρ τριμμένο κατσικίσιο σκληρό τυρί
  • 150 γρ στραγγιστό γιαούρτι 10%
  • 50γρ αριάνι
  • Χυμός από 1/4 λεμονιού 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε με το φτερό για 3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Εναλλακτικά μπορούμε να αναμείξουμε σε δυνατό μπλέντερ.

Εάν είναι πολύ ρευστό προσθέτουμε λίγο ακόμη τυρί.

Για να ομογενοποιηθεί σωστά το τοποθετούμε σε κλειστό μπολ στο ψυγείο για 2 ημέρες ανακατεύοντας το 3 φορές την ημέρα. Την τέταρτη ημέρα είναι έτοιμο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε