Συρτά Φωκιανά μακαρόνια
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κιλό κίτρινο αλεύρι
2 ποτήρια νερό
1 κουταλιά αλάτι
2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
Μπόλικο κατσικίσιο τυρί
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Αναμειγνύετε το αλεύρι με το χλιαρό νερό, ρίχνετε το αλάτι και κάνετε ένα ζυμάρι μαλακό, το αφήνετε να ξεκουραστεί, το πλάθετε σε μικρές λωρίδες και κάθε μια λωρίδα το κόβετε σε μικρά κομματάκια ζυμάρι δυο πόντων.
- Απλώνετε αλεύρι σε μια ξύλινη τραχιά επιφάνεια και παίρνετε κάθε κομματάκι ζυμάρι το πατάτε με το μεσαίο σας δάκτυλο και το σέρνετε για λίγο μέχρι να κάνει λακουβίτσα.
- Ρίχνετε μέσα σε νερό που βράζει λίγο αλάτι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο, ρίχνετε τα μακαρόνια και όταν βράσουν για 20 λεπτά, θα ανέβουν στη επιφάνεια της κατσαρόλας.
- Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε στα μακαρόνια, πασπαλίζετε με το τυρί.