Τανωμένος σορβάς (Ποντιακή Συνταγή)

Τανωμένος σορβάς (Ποντιακή Συνταγή)
Προέλευση: Κιλκίς

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κούπα πλιγούρι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι, αποξηραμένο δυόσμο
  • λάδι
  • νερό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λάδι σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαραθεί. Έπειτα ρίχνουμε το νερό και περιμένουμε να βράσει. Παράλληλα πλένουμε το πλιγούρι και μόλις το νερό κοχλάσει το βράζουμε έχοντας κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Αφού βράσει το πλιγούρι, παίρνουμε ζωμό, περίπου 2 βαθιές
κουτάλες, από την κατσαρόλα και αραιώνουμε το γιαούρτι. Ρίχνουμε το αραιωμένο γιαούρτι μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Τέλος, βάζουμε το δυόσμο. Αφήνουμε τον τανωμένο σορβά στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμη.

Παραδοσιακά ο τανωμένος σορβάς ετοιμάζεται με κορκότο (αποφλοιωμένο και σπασμένο
σιτάρι ή κριθάρι), πασκιτάν (ποντιακό μαλακό, ανάλατο τυρί με υπόξινη γεύση και
γλυκύτητα) και βούτυρο αγελαδινό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε