Τηγανιά με κρασί
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κιλό χοιρινό κρέας
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
- Αλάτι
- Ρίγανη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια δύο πόντων, το πλένουμε με κρύο νερό και το στραγγίζουμε. Τοποθετούμε τα κομματάκια κρέατος σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το νερό μέχρι να τα σκεπάσει και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να «σωθεί» το νερό. Ρίχνουμε το λάδι και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά και τα ανακατεύουμε μέχρι να πιάσει κρούστα το κρέας. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί και πασπαλίζουμε με το αλάτι και τη ρίγανη.