Τραχανάς με λουκάνικο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 3 – 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας κόκκινο τραχανά (τραχανάς λαχανικών)
- 2 ποτήρια νερό
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 φλιτζανάκι λάδι
- Χωριάτικα λουκάνικα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και όταν μαλακώσει ρίχνουμε το νερό. Μόλις το λάδι, το κρεμμύδι και το νερό αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τον κόκκινο τραχανά και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει. Χαράζουμε τα λουκάνικα και τα ψήνουμε στο τηγάνι, χωρίς λάδι γιατί θα βγάλουν το δικό τους λίπος. Κατόπιν προσθέτουμε τα ψημένα λουκάνικα σε κομματάκια μέσα στον έτοιμο τραχανά και τον σερβίρουμε ζεστό.