Τραχανόπιτα Στάνου

Τραχανόπιτα Στάνου
Άτομα: 8
Προέλευση: Χαλκιδική

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

8 χωριάτικα φύλλα πίτας

Μεγάλο ξερό κρεμμύδι

3 φλιτζάνια γλυκός τραχανάς

Αυγά Αλάτι

Μαύρο πιπέρι

250 γραμ. φέτα

2 φλιτζάνια ελαιόλαδο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέσα σε βαθύ τηγάνι με το 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ρίχνετε τον τραχανά, ανακατεύετε για λίγα λεπτά, προσθέτετε τη φέτα και αποσύρετε από τη φωτιά. Το αφήνετε να κρυώσει.
  2. Αναμειγνύετε με τα χτυπημένα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Αλείφετε ένα ταψί και στρώνετε το ένα φύλλο. Λαδώνετε και τοποθετείτε και τα άλλα τρία φύλλα (φύλλο-λάδι εναλλάξ).
  4. Ρίχνετε την γέμιση με τον τραχανά και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, όπως προηγουμένως.
  5. Λαδώνετε την επιφάνεια της πίτας, την χαράζετε σε τετράγωνα κομμάτια και την ψήνετε στους 180° για μία ώρα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε