Τραχανόπιτα Στάνου
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
8 χωριάτικα φύλλα πίτας
Μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 φλιτζάνια γλυκός τραχανάς
Αυγά Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
250 γραμ. φέτα
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέσα σε βαθύ τηγάνι με το 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ρίχνετε τον τραχανά, ανακατεύετε για λίγα λεπτά, προσθέτετε τη φέτα και αποσύρετε από τη φωτιά. Το αφήνετε να κρυώσει.
- Αναμειγνύετε με τα χτυπημένα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αλείφετε ένα ταψί και στρώνετε το ένα φύλλο. Λαδώνετε και τοποθετείτε και τα άλλα τρία φύλλα (φύλλο-λάδι εναλλάξ).
- Ρίχνετε την γέμιση με τον τραχανά και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, όπως προηγουμένως.
- Λαδώνετε την επιφάνεια της πίτας, την χαράζετε σε τετράγωνα κομμάτια και την ψήνετε στους 180° για μία ώρα.