Γαλατόπιτα Ζερβοχωρίων

Γαλατόπιτα Ζερβοχωρίων
Άτομα: 8
Προέλευση: Χαλκιδική

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φύλο κρούστας

2 κιλά γάλα

1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα

1 ποτήρι ζάχαρη

Λίγο αλάτι

Κανέλλα

6 αυγά

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Πλένετε το ρύζι και το βράζετε για 10-15 λεπτά με το γάλα μαζί με την μισή ποσότητα ζάχαρης, ρίχνετε το αλάτι και το αφήνετε να κρυώσει.
  2. Σε δεύτερο σκεύος χτυπάτε τα ασπράδια από τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, την κανέλλα και προσθέτετε σιγά σιγά και τους κρόκους των αυγών.
  3. Σε ένα τρίτο σκεύος αναμιγνύετε τα δύο μίγματα και τα ανακατεύετε ούτως ώστε να ομογενοποιηθούν.
  4. Βουτυρώνετε ένα ταψί, στρώνεται το φύλλο κρούστας και απλώνεται το μίγμα, το βάζετε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε