Γαλατόπιτα Ζερβοχωρίων
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 φύλο κρούστας
2 κιλά γάλα
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
1 ποτήρι ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Κανέλλα
6 αυγά
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Πλένετε το ρύζι και το βράζετε για 10-15 λεπτά με το γάλα μαζί με την μισή ποσότητα ζάχαρης, ρίχνετε το αλάτι και το αφήνετε να κρυώσει.
- Σε δεύτερο σκεύος χτυπάτε τα ασπράδια από τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, την κανέλλα και προσθέτετε σιγά σιγά και τους κρόκους των αυγών.
- Σε ένα τρίτο σκεύος αναμιγνύετε τα δύο μίγματα και τα ανακατεύετε ούτως ώστε να ομογενοποιηθούν.
- Βουτυρώνετε ένα ταψί, στρώνεται το φύλλο κρούστας και απλώνεται το μίγμα, το βάζετε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.