Κόκορας με τραχανά Κασσάνδρας

Κόκορας με τραχανά Κασσάνδρας
Άτομα: 4
Προέλευση: Χαλκιδική

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κοκοράκι (χωριάτικο)

1 φλιτζάνι σιταρένιο τραχανά

1 κουταλιά σούπας σταφίδες

6 δαμάσκηνα

1 ξερό κρεμμύδι

Αλάτι

Μαύρο

Πιπέρι

Κανέλλα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Πλένετε καλά τον κόκορα, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα συκωτάκια του, τα σοτάρετε σε λίγο λάδι, κατόπιν προσθέτετε και τον τραχανά μέχρι να ροδίσει.
  2. Ρίχνετε τα δαμάσκηνα, τις σταφίδες, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύετε, αποσύρετε από την φωτιά.
  3. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι τον κόκορα μέσα στην κοιλιά του και σε όλη του την επιφάνεια.
  4. Γεμίζετε με ένα κουτάλι την κοιλιά του την οποία την κλείνετε με οδοντογλυφίδες, για να μην σας σκορπίσει η γέμιση.
  5. Το τοποθετείτε σε μια γάστρα προσθέτετε και λίγο νεράκι το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 21/2 ώρες
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε