Κόκορας με τραχανά Κασσάνδρας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κοκοράκι (χωριάτικο)
1 φλιτζάνι σιταρένιο τραχανά
1 κουταλιά σούπας σταφίδες
6 δαμάσκηνα
1 ξερό κρεμμύδι
Αλάτι
Μαύρο
Πιπέρι
Κανέλλα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Πλένετε καλά τον κόκορα, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα συκωτάκια του, τα σοτάρετε σε λίγο λάδι, κατόπιν προσθέτετε και τον τραχανά μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνετε τα δαμάσκηνα, τις σταφίδες, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύετε, αποσύρετε από την φωτιά.
- Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι τον κόκορα μέσα στην κοιλιά του και σε όλη του την επιφάνεια.
- Γεμίζετε με ένα κουτάλι την κοιλιά του την οποία την κλείνετε με οδοντογλυφίδες, για να μην σας σκορπίσει η γέμιση.
- Το τοποθετείτε σε μια γάστρα προσθέτετε και λίγο νεράκι το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 21/2 ώρες