Μαντί Νέας Τρίγλιας

Μαντί Νέας Τρίγλιας
Άτομα: 4
Προέλευση: Χαλκιδική

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γρμ. συκωτάκια πουλιών

Ξερά κρεμμύδια

Αλάτι – πιπέρι

1 φλιτζανάκι ρύζι

1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα

2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

Για την ζύμη

1 κιλό μαλακό αλεύρι

1,5 ποτήρια ζεστό γάλα

1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ

2 αυγά

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλάκι αλάτι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

  1. Μέσα σε μια λεκάνη ρίχνετε το γάλα, το λάδι, τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι ανακατεύετε ελαφρά. Κατόπιν προσθέτετε το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, την αφήνετε να ξεκουραστεί για μίση ώρα.
  2. Πλένετε σε κρύο νερό τα συκωτάκια τα ψιλοκόβετε και τα στραγγίζετε.
  3. Τρίβετε στον τρίφτη τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε στο λάδι. Προσθέτετε τα συκωτάκια το αλάτι, το πιπέρι, το ρύζι, την σάλτσα, τα ανακατεύετε όλα μαζί με λίγο νεράκι για 7-10 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Τα αποσύρεται από την φωτιά και αφήνεται να κρυώσουν.
  4. Στην συνέχεια ανοίγετε την ζύμη με τον πλάστη σε φύλα, την κόβετε σε μικρά τετράγωνα. Προσθέτετε μια κουταλιά από την γέμιση και κλείνετε στα πλάγια το τετράγωνο ενώνοντας τις γωνίες οριζόντια.
  5. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και βάζετε σε σειρά τα μάντι. Τα ψήνετε σε φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις βγούνε από το φούρνο τα περιχύνετε με τον ζωμό του κοτόπουλου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε