Συκιώτικο μοσχάρι στιφάδο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι
200 γρ μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο ξερό κρασί
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1 ξυλαράκι κανέλας
Ένα φύλλο δάφνης
Αλάτι
Για το μαρινάρισμα
10 φιλαράκια μαϊντανού
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Μαρινάρισμα: Πλένετε το κρέας και το στραγγίζετε, το σκεπάζετε με 1 φλιτζανάκι λάδι και το μαρινάρετε ένα κρεμμύδι κομμένο και το μαιδανο για 1 νύχτα.
- Ρίχνετε το μισό ελαιοδαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας μέχρι να πιάσει κρούστα.
- Το σβήνετε με το κρασί και κατόπιν ρίχνετε το χυμό ντομάτας, την κανέλα, τη δάφνη και το πιπέρι.
- Τα αφήνετε να βράσουν για 1 ½ της ώρας σε μέτρια φωτιά.
- Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε στο υπόλοιπο λάδι για 5-7 λεπτά, κατόπιν τα προσθέτετε στο κρέας που βράζει μαζί με το φιλοκομενο μαιδανό και το αλάτι.
- Τα βράζετε για 20 λεπτά