Συκιώτικο μοσχάρι στιφάδο

Συκιώτικο μοσχάρι στιφάδο
Άτομα: 4
Προέλευση: Χαλκιδική

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό μοσχάρι

200 γρ μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο

1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

1 ποτήρι κόκκινο ξερό κρασί

1 ποτήρι χυμό ντομάτας 

1 ξυλαράκι κανέλας

Ένα φύλλο δάφνης

Αλάτι

 

Για το μαρινάρισμα

10 φιλαράκια μαϊντανού

1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι τριμμένο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Μαρινάρισμα: Πλένετε το κρέας και το στραγγίζετε, το σκεπάζετε με 1 φλιτζανάκι λάδι και το μαρινάρετε ένα κρεμμύδι κομμένο και το μαιδανο για 1 νύχτα.

  1. Ρίχνετε το μισό ελαιοδαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας μέχρι να πιάσει κρούστα.
  2. Το σβήνετε με το κρασί και κατόπιν ρίχνετε το χυμό ντομάτας, την κανέλα, τη δάφνη και το πιπέρι.
  3. Τα αφήνετε να βράσουν για 1 ½ της ώρας σε μέτρια φωτιά.
  4. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε στο υπόλοιπο λάδι για 5-7 λεπτά, κατόπιν τα προσθέτετε στο κρέας που βράζει μαζί με το φιλοκομενο μαιδανό και το αλάτι.
  5. Τα βράζετε για 20 λεπτά
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε